Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος η απεργία ... ζήτω η τρομοκρατία

Ένας νομός του 1929 ( ο 4229) μπορεί να φέρει το τέλος των απεργιών ?


έλα ρε φιλέ ...ΠΑΣΟΚ έχουμε και φυσικά μπορεί..Αν σβήσεις ... συγγνώμη , απαλείψεις , εκείνη την παράγραφο η οποία είχε τις λεγόμενες ΄΄ δικλείδες ασφαλείας ΄΄ για αδικήματα που αποτελούν δράση υπέρ της ελευθερίας ή αποσκοπούσαν στην άσκηση θεμελιωδών ελευθερίων , ατομικών , πολίτικων και συνδικαλιστικών .... τότε ....

.... έχεις έναν νόμο που αφήνει στο εξής έκθετους όλους όσοι τολμούν να μην πειθαρχήσουν στη Κυβέρνηση.Ποτέ έγινε αυτό ?

Έγινε σε ένα από τα θερινά τμήματα της Βουλής μας στα τέλη Αύγουστου

... καλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος , μια μικρή τροποποίηση έγινε του σχετικού άρθρου 187Α... που απλά θα σε στέλνει στα δικαστήρια και στις φύλακες αν είσαι απεργός συνδικαλιστής.Μη φοβάσαι ... ο καναπές σου να ΄ναι καλά..

Αυτός ο νόμος δρα προληπτικά (όχι τρομοκρατικά ) απέναντι σε κάθε σωματείο που πάει να διεκδικήσει κάτι ... ( δηλαδή εσένα δεν σε αφόρα).

όπως δεν αφόρα και την ΓΣΕΕ , γιατί όπως είπε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγωπουλος ΄΄ δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον ΄΄(βλ Ρόιτερς ).

…Αλλά ούτε και το ΚΚΕ ( για τους γνωστούς λόγους)..Ίσως να αφόρα τις απεργίες της ΔΕΗ… όπου οι εργάτες καταλαμβάνουν τα ορυχεία , οι εναερίτες κουκουλώνουν τις χαφιεδοκαμερες…

Ή τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών ή τα μπλόκα των αγροτών..Όχι … δεν μπορείς να κάνεις συσχέτιση της τρομοκρατίας με την χούντα του ΠΑΣΟΚ…Ούτε με τον παραπάνω νόμο

Ούτε με την δολοφονική προβοκάτσια στην απεργία της 5ης Μαΐου

Ούτε με την επιστράτευση των φορτηγατζήδων

Ούτε με την δική των 11 ανηλίκων στη Λάρισα βάσει του τροχονόμου για τις κινητοποιήσεις στην πόλη το 2008 ( η Δίκη θα γίνει τον φετινό Δεκεμβρη ,… ούτε ο Κορκονεας να ήταν ).Αλλά είπαμε …εσένα δεν σε αφόρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου