Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς τον Μίκη Θεοδωράκη


Αγαπητέ Μίκη
Θέλω να σου πω δυο λόγια για την κίνηση Ανεξαρτήτων πολιτών που ίδρυσες πριν λίγες μέρες…
Κάνεις δεν ξεχνά και όλοι σέβονται την αντιστασιακή σου δράση , τους αγώνες σου και τα τραγούδια σου… είσαι ένα κομμάτι της ιστορίας μας.

Είσαι σαν την Ελληνική σημαία … κατά κάποιο τρόπο.
Τη 10ετια του ΄40 η σημαία έκφραζε έναν ολόκληρο λαό… κάνεις δεν θα τολμούσε να την κάψει γιατι συμβόλιζε ένα κάρο αγώνες ενάντια στο φασισμό.  
Σήμερα όμως η ίδια σημαία συμβολίζει ένα κράτος δολοφόνο – κλέφτη – βρόμικο – άκυρο – εκδικητικό – που τιμωρεί αλλά δεν τιμωρείται … αυτή τη σημαία σήμερα την καις .

Όταν λοιπόν αγαπητέ Μίκη … φιγουράρεις ( σε εκπομπή της ΝΕΤ πρόσφατα) με τον Πάγκαλο – Βενιζέλο – Πεπονη – Λυκουρέζο δλδ με οσους είναι κρατος…
Τότε να χεσω την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος που έβγαλες.

Όταν λοιπόν αγαπητέ Μίκη… συνεργάζεσαι με το Ρεμο – Κοτσιρα  και ολο το εμπορικό κατεστημένο της σόου μπιζ ( γιατί αυτοι μπορούν να εκφράσουν καλύτερα τα τραγούδια σου από ότι ένα παιδί που δεν το ξερει κάνεις,…)
Τότε να χεσω την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος που έβγαλες.

Όταν λοιπόν αγαπητέ Μίκη… κάθεσαι και συζητάς με φίλους σου που ανήκουν στον λεγόμενο πνευματικό κόσμο κα που αντιδρούν μόνο για την απαγόρευση του τσιγάρου , δίνοντας μάλιστα και ολόκληρη συνέντευξη τύπου γι αυτό ( και όχι για το τι γίνετε σήμερα σε όλους μας )
Τότε να χεσω την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος που έβγαλες.

Όταν δεν μπορείς να συνεχίσεις την ιστορία σου … τοτε είσαι η σημερινή Ελληνική  σημαία…

2 σχόλια:

  1. Αδερφέ,ο μίκυς έχει πάθει αλτσχάιμερ,νομίζει ότι είναι στο παρίσι και΄΄αντιστέκεται΄΄σθεναρά...ο κότσιρας και ο ρέμο(υλ)οςείναι οι βάρδοι της αντίστασης,τώρα τι λέμε εμείς οι γραφικοί πάσχοντες χρόνια μανία καταδίωξης,δεν μετράει...ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΡΛΕΚΙΝΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μήν ξεχάσουμε την αποδοχή του υπουργείου πολιτισμού επι Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή