Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Οι φασίστες δεν έρχονται από το πουθενα.


Αν ο φασισμός εκπροσωπείται από ανθρώπους που έχουν αβάσιμες ιδέες, μια ηλίθια τυφλή πίστη , που είναι υπεύθυνοι για δολοφονίες , εκφοβισμούς, εκβιασμούς…  δηλαδή έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκληματικής οργάνωσης, τότε γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία , το κράτος για τη διάλυση του ;
Κάπου λοιπόν είναι χρήσιμος… ναι αλλά σε ποιον είναι χρήσιμος ; 
 Ο φασισμός ενθαρρύνει τα μέλη μιας κυρίαρχης ομάδας ( πχ φτωχούς έλληνες , φτωχούς χριστιανούς ) να μισήσουν κάποια άλλη ομάδα ώστε ο πραγματικός εχθρός να μείνει ασφαλή Οι φτωχοί έχουν βάσιμους λόγους να μισούν τους πλούσιους. Αν όμως με έντεχνο τρόπο αλλάξεις τον στόχο τότε αλλάζει κατεύθυνση και το μίσος.
Φυσικά και στη βάση του ο φασισμός μισεί τους πλούσιους αλλά κυρίως ( λόγο ανικανότητας να τα βάλει μαζί τους )  στρέφει το μίσος το όποιο διδάσκει σε φτωχούς και αδύναμους , ότι πρώτα απ όλα φταίνε οι μετανάστες ( εγκληματικότητα, μας κλέβουν τις δουλείες κτλ)αντί του αληθινού εχθρού που είναι η ελίτ.
Αυτό το μίσος δημιουργεί μια ψυχολογική απόσταση που καθιστά ευκολότερο γι αυτούς να καταπιέζουν τους μετανάστες και τους μετανάστες να τους εμποδίζει να ενωθούν.
Ενώ είναι πασιφανές ότι η ελίτ πλουτίζει από τη δουλεία , την εργασία των μεταναστών , εκείνοι παίζουν το ρόλο του εθελοντή προστάτη της ελίτ..
Έτσι οι πλούσιοι μπορούν να γελούν σε όλη τη διαδρομή τους προς την τράπεζα, καθώς τα βασικά εργαλεία της εργατικής τάξης και τους αποφέρουν χρήματα αλλά και τους προστατεύουν.
Αν είναι όμως αλήθεια ότι η ελίτ είναι δικαιούχος του φασισμού , τότε πρέπει να είμαστε σε θέση να το αποδείξουμε. Πολλές κυβερνήσεις ( που ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ στην ελίτ) της Ε.Ε υποστηρίζουν την ιδεα της ΄΄πολιτιστικης καθαρότητας και την προστασία του ευρωπαϊκού πολισμού ως κάτι ανώτερο που δεν πρέπει να μολυνθεί από τους μετανάστες και γι αυτό απαιτούν να περνούν από πολιτιστικές δοκιμές ώστε να ενταθούν ανάμεσα τους. Τα ΜΜΕ ( που ανήκουν στην ελίτ) καλύπτουν το ζήτημα της μετανάστευσης με τέτοιο τρόπο που ενθαρρύνουν το φόβο και την άγνοια. Για παράδειγμα , σπάνια δίνουν το πλαίσιο του γιατί αυτοί οι άνθρωποι μεταναστεύουν  ή ότι οι εταιρίες της ελίτ και οι πόλεμοι καταστρέφουν τις πατρίδες τους. Αναφέρουν σπάνια ότι οι οικονομίες των ΗΠΑ και ΕΕ θα κατέρρεαν χωρίς την εργασία των μεταναστών και πως οι καταναλωτές εξαρτώνται από το φθηνό εργατικό δυναμικό, τις φθηνές εισαγωγές των μεταναστών και των χώρων που προέρχονται.
Σε χώρες όπως η Ιταλία , Πολωνία , Ουγγαρία , Ρωσία , Ελλάδα είναι εύκολο να βρεις αποδεικτικά στοιχεία για την κυβέρνηση ή την εκκλησία που θα δείχνουν την ιδεολογική ή υλική υποστήριξη τους στους φασίστες.
Και ποιο είναι το αντάλλαγμα για τους φασίστες ;
Τα φασιστικά εργαλεία δεν θα απογοητεύσουν ποτέ την ελίτ. Θα βοηθήσουν να αποσπαστεί η προσοχή των χαμηλότερων τάξεων που ενώ θα έπρεπε να κατηγορούν για τα προβλήματα τους την ελιτ , μετατρέπουν σε αποδιοπομπαίο τράγο τους μετανάστες… αντάλλαγμα , η βιώσιμη ύπαρξη τους και αναρρίχηση στο πολικό σύστημα.
Οι φασίστες κάνουν οτι μπορούν ώστε οι κατώτερες τάξεις να μείνουν χωριστά. Έτσι η ελίτ δεν κινδυνεύει από επανάσταση.  
Μερικοί φασίστες είναι πιο συνειδητά αντι- καπιταλίστες ( χρυση αυγη) ή ετσι νομίζουν τουλάχιστον. Και αυτοί είναι πολύ χρήσιμοι για την ελίτ αν και συχνά μισούν τις κυβερνήσεις που είναι τα εργαλεία τους. Το 1ο που κάνουν είναι να γίνει λιγότερο αποτελεσματική μια πιθανή αντι – καπιταλιστική επανάσταση με την διαίρεση των κατωτέρων τάξεων προτάσσοντας το θέμα της φυλής. Επειδή συγχέουν την πραγματική φύση του καπιταλισμού, καταλήγουν στην υποστήριξη ενός Εθνικού καπιταλισμού.Το 2ο που κάνουν ως εξτρεμιστές που προσποιούνται τους επαναστάτες είναι να διατηρούν μεγάλο μέρος του μίσους τους για τους κομουνιστές , αντιφασίστες , αναρχικούς.
Εδώ βέβαια υπάρχουν οι αυταρχικοί κομουνιστές , μια άλλη ανταγωνιστική αίρεση του φασισμού που πολλές φορές ακολουθουν την ιδια μεθοδολογία  για να καθαρίσουν τη χώρα τους. Ο δεξιός και αριστερός φασισμός μπορεί να έχουν πολεμήσει μεταξύ τους αλλα στο τελος μπορουν να βρουν πολλα κοινα σημεία μεταξύ τους.
Οι αναρχικοί από την άλλη πλευρά , θελουν να καταργήσουν κάθε πολιτική εξουσία ετσι ώστε να εμφανιστεί μια ασυμβίβαστη απειλή για την ελιτ.Δεν είναι τυχαίο ότι οι φασίστες επιτίθενται σε αναρχικούς ακομα και δολοφονώντας τους ( ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ). Με τον τροπο αυτό οι φασιστες λειτουργούν ως παραστρατιωτική δύναμη του κράτους.
Θα αναρωτηθεί κανείς … μα ετσι είναι ένα πολύ επικίνδυνο εργαλείο..Εκτος από την παροχή αυτης της σταθερής υπηρεσίας , οι φασίστες ειμαι πολύ χρήσιμα εργαλεία τους κρατους, διότι η ελιτ αστική ταξη μπορει να χρησιμοποιήσει μια φασιστική εξέγερση για να σωθει από μια πραγματική ( από τις κατώτερες ταξεις ) επανάσταση. Αν και ο φασισμός μπορει να ανατρέψει μια συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν την απασχολεί κατι τετοιο μιας και η κυβέρνηση είναι ένα ακομα απλο εργαλείο για την ελίτ.
Ο φασισμος δεν είναι μια αντι- καπιταλιστική απειλή , ετσι η καπιταλιστική ελιτ δεν χρειάζεται να προστατεύει από τον φασισμό.
Ο καπιταλισμός και το κρατος παντα θα παράγουν δυσαρέσκεια και εξεγέρσεις. Η αμεση προπαγάνδα του κρατους εξασφαλίζει την ανάπτυξη του φασισμού εντος των στερημένων.
Αν υπαρχει ένα ισχυρό φασιστικό κινημα , τοτε η επανάσταση γίνεται αδύνατη εως δύσκολη λόγο της ικανότητας των φασιστών να διαιρούν τις κατώτερες τάξεις.
Οι φασίστες δεν έρχονται από το πουθενα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου