Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

η διαφορα Κατιδη και Ρομπι Φαουλερ


η διαφορα Κατιδη και Ρομπι Φαουλερ

Ρόμπι Φάουλερ, ο στράικερ της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας, στο ματς - φωτιά της Δευτέρας 24 Μαρτίου, για την Πρέμιερ Λιγκ με την Αρσεναλ. Ο κερδισμένος πάει για πρωτάθλημα, ο χαμένος πάει σπίτι του. Σκορ 1-1 και το χρονόμετρο δείχνει το 65ο λεπτό. Ο Φάουλερ με την μπάλα, ο Ντέιβιντ Σίμαν, ο τερματοφύλακας της Αρσεναλ «βουτάει» στα πόδια του, σαν να τον ανατρέπει. Σφύριγμα, ο διαιτητής δείχνει τη λευκή βούλα .Η απευθείας μετάδοση του Supersport να μοιάζει σαν μαγική εικόνα. Ακόμη και στις επαναλήψεις, στα δελτία των 8.00 μ.μ., φαινόταν απίστευτο. Και όμως το έκανε! Σ' ένα φλας ειλικρίνειας, ο Φάουλερ πήγε να χαρίσει όλη τη χρονιά στην Αρσεναλ. Το είδαμε. Να γυρίζει στον διαιτητή: «Οχι! Οχι! Δε με άγγιξε!». Να ορμάει στις κάμερες: «Δεν είναι πέναλτι! Ο διαιτητής ξεγελάστηκε!». Να κουνάει τα χέρια οργισμένος: «Οχι!». Και ο διαιτητής στήλη άλατος. Ποιος να του το έλεγε; Στη σχολή διαιτησίας δεν τον δίδαξαν κάτι τέτοιο ­ ποιοι κανονισμοί προβλέπουν «διαμαρτυρία παίκτου που κερδίζει πέναλτι»; Οι παίκτες της Αρσεναλ μάλιστα. Ας ουρλιάζουν, ας ωρύονται. Αλλά ο Φάουλερ;
ο πάγιος εκτελεστής της Λίβερπουλ είναι... ο Φάουλερ! Η ειλικρίνειά του στα ένδεκα βήματα. Παίρνει λίγη φόρα, πλησιάζει την μπάλα, πιάνει ένα πλασέ σχεδόν παιδικό σαν να ήθελε να το χάσει. Η μπάλα φεύγει χλιαρά, και, ω του θαύματος, ο Σίμαν αποκρούει!
τον Μάρτιο του 1997.
Η Λίβερπουλ υποδεχόταν τη νορβηγική Μπραν για το Κύπελλο Κυπελλούχων και ο Φάουλερ θεώρησε πως δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία για να δείξει την αλληλεγγύη του για λιμενεργάτες της πόλης, που πρόσφατα είχαν χάσει τη δουλειά τους.
"Υποστήριξη στους 500 απολυμένους λιμενεργάτες" έγραφε το μήνυμα στη φανέλα του Φάουλερ, με την UEFA να τον τιμωρεί με ένα πρόστιμο 2.000 ελβετικών φράγκων (κάπου 1400 λίρες για εκείνη την εποχή) για την "επαναστατική" συμπεριφορά του.
καταλαβες ή όχι ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου